Workshops ronde 2:
1 ‘Zweten-weten-vergeten’ of betekenisvol leren? De beoordelingsmethode van pass/fail - Honours college: Claudia Bouteligier en Maartje van der Woude
Onderwerpen/thema’s: ‘Ungrading’ en pass/fail, Reflectie op het huidige cijfersysteem, Betekenisvol en zelfregulerend leren, Studentmotivatie, Autonomie en eigenaarschap van studenten, Het stimuleren van het kritisch denkvermogen van studenten, Studentenwelzijn, Feedback en reflectie & Communicatie en samenwerking.
Deze workshop biedt een gedachtewisseling over de beoordelingsmethode van pass/fail. Binnen deze methode worden geen cijfers meer toegekend, maar staan autonomie, eigenaarschap, feedback en samenwerking centraal. De nadruk ligt op het stimuleren van groei van studenten in het licht van leerdoelen. Recente onderzoeken wijzen uit dat de methode van pass/fail de intrinsieke motivatie van studenten vergroot, het kritisch denkvermogen stimuleert en studenten een basis aan kennis en vaardigheden biedt die leiden tot een leven lang betekenisvol leren.
2. De toekomstbestendige student: duurzaam, productief en doelgericht. Skills in ons onderwijs. - Sigrid van Wingerden & Joni Reef
Onderwerpen: Vakoverstijgende vaardigheden, Vaardighedenleerlijn & Inner development
Een groot deel van onze studenten leiden we op voor banen die nu nog niet bestaan. Naast kennis is het daarom ook belangrijk dat studenten tijdens hun studie vaardigheden opdoen, zoals samenwerken, schriftelijk en mondeling communiceren, presenteren, maatschappelijk bewust zijn en reflecteren. Hoe kunnen we onze studenten die vaardigheden bijbrengen? We bespreken mogelijkheden en uitdagingen.
3. Flipping the Classroom: hoe, wat en waarom? - Marije Schneider
Onderwerpen: Flipping the classroom, ontwerpen van onderwijs & vaardighedenonderwijs
Merk jij soms dat je staat te zweten voor de klas terwijl je studenten achterover leunen? Zijn je studenten vooral bezig met het halen van een goed cijfer met minimale inspanning? Zijn je studenten tijdens het onderwijs onvoldoende voorbereid? In de workshop Flipping the Classroom leer je hoe deze knelpunten kunnen worden opgelost en hoe je met kleine ingrepen in je onderwijs de verantwoordelijkheid voor de kennisvergaring weer legt waar die hoort: bij de student. De handreikingen die worden gedaan zijn gebaseerd op twee jaar onderwijskundig onderzoek vier juridische mastervakken.
4. Maak kennis met de mogelijkheden van de filmstudio! - Sjoerd Osterloh en Jaimy Soares (Grinta Media)
Onderwerpen: Kennisclips maken, gebruik van video opnames in je onderwijs, blended learning & online college geven
Heb je nog nooit een professionele video opgenomen op het KOG? Geef je dan op voor deze workshop en maak kennis met de filmstudio. De regisseurs geven een rondleiding en vertellen wat er allemaal voor mogelijkheden zijn. Vervolgens mag je zelf voor de camera staan om een korte video op te nemen. Natuurlijk word je hierbij begeleid. We monteren dit vervolgens tot een professionele video.
|